Tips på en bra podcast

Hej igen!

I veckan lyssnade jag på en bra podcast som jag vill tipsa om. Det var ett avsnitt om långvarig smärta i Hälsopodden som produceras av Expressen. Avsnittet handlar mer specifikt om det senaste angreppssättet för att behandla långvarig smärta. Smärtspecialisten Björn Bragée som intervjuades sa en hel del bra och intressanta saker. Han verkade vara övertygad om att vi står inför en förändring där sjukgymnastik och värktabletter inte längre är det enda som vården har att erbjuda patienter med långvarig smärta utan att det finns multimodala rehabprogram (MMR).

Länk till podden finns här: www.expressen.se/podcast/halsopodden/senaste-halsopodden–om-langvarig-smarta/

Tydligen har man rätt till att få gå på multimodal rehab om man har långvarig smärta i nacke/rygg (det räcker med + 3 månader). Det är en nationell bestämmelse och gäller i alla län i Sverige, vad jag förstår. Läs mer här om du är intresserad: www.1177.se/Stockholm/Regler-och-rattigheter/Rehabiliteringsgarantin1/ 

Här är en bra PDF-fil där det står var man kan hitta denna typ av vård: mottagningar som behandlar med multimodal rehabilitering 2014-12-19. Nu gäller den listan bara för Stockholms län men jag gissar att man kan googla fram liknande listor för övriga län i Sverige.

God natt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s