Rehabrutiner

Hej!

Jag har precis kommit in från en solig och isig promenad och hunnit landa i soffan. Kroppen kändes riktigt bra idag och benet som har en tendens att bråka när jag går höll sig snällt och brännfritt. Underbart, men så har jag också en riktigt bra period just nu. Det vore fantastiskt om den vore här för att stanna, men det är kanske är bra naivt att hoppas. Jag får hur som helst njuta av stunden och lugnet i kroppen.

Jag tänkte lista mina ”rehab-rutiner” eller vad man ska kalla dem. De uppgifter jag har fått av Rehabstället och som ska göras ofta. Förhoppningsvis kanske någon som inte har möjligheten att gå på samma rehab som jag få lite tips.

  • 20 minuters avslappningsövning två ggr om dagen. En sådan övning där man går igenom kroppsdel för kroppsdel, spänner och slappnar av.
  • Snabb avslappning ett par ggr om dagen. Det innebär att man stannar upp och registrerar om andningen sitter i bröstet eller i magen och sedan koncentrerar sig på att andas med magen ett litet tag.
  • Stabliseringsträning två till tre ggr om dagen. Är någon intresserad kan jag försöka förklara/visa.
  • Stabiliseringsträning (samma som ovan) + lite cykling + träning i två maskiner två till tre ggr/vecka på gym.

Detta är alltså vad jag ska göra. I ärlighetens namn blir det en lång avslappning per dag, kanske två till tre korta avslappningsövningar och på sin höjd två stabiliseringsträningspass per dag. Jag undrar om det räcker eller om jag borde bli arg på mig själv och skärpa mig? Samtidigt är det svårt att skärpa sig när jag känner mig duktig över det jag gör…

Till något helt annat. Jag har så sugen på ett par skor som jag har sett. Frågan är bara om jag kommer kunna använda dem om jag köper dem… Dessa är det:

3913-020-2000006

Man kan väl inte alltid gå runt i sina Air max och se ut som en tonåring? Eller så är det just det jag borde göra!

Trevlig söndag!

Annonser

2 reaktioner på ”Rehabrutiner

  1. Va skönt med en bättre period! Försök uppskatta såna dagar 🙂 Jag är jättedålig på det, går mest och undrar när det ska bli sämre igen, dumt!
    För min del får du gärna dela med dig av allt, jag suger åt mig all info! Lägg gärna ut dina stabilitetsövningar om du kan. Kram!

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s